CODZIENNIK, HOMEsweetHOME

Rafaello z kaszy jaglanej

Dzisiaj mam dla Was błyskawiczny przepis na kulki kokosowe a’la rafaello, z kaszy jaglanej. Możecie wypróbować podczas weekendu, w sam raz do kawy na balkonie albo jako poczęstunek dla gości. Dzieciom też smakują, także bez obaw! 😉 Tych co nie są miłośnikami kaszy – uprzedzam, że nie czuć jej w tym wydaniu! Nie przedłużam – podaję przepis! <3

 

 

 

Rafaello z kaszy jaglanej:

 

 

Składniki: (wyszło mi dokładnie 18 sztuk)

100 g kaszy jaglanej

2 szklanki mleka kokosowego

1 szklanka wiórek kokosowych, plus około 1/4 szklanki wiórek do obtoczenia

3 łyżki masła orzechowego (ja mam takie z kawałkami orzechów)

1 łyżka masła czekoladowego (możecie zrobić swoje, przepis tu —> Najlepsza domowa Nutella pod słońcem!

 

 

Przygotowanie:

 

Kaszę jaglaną płuczemy pod zimną wodą. Przekładamy ją do garnka, po czym dodajemy 1 szklankę wiórków kokosowych, mleko i masło orzechowe i czekoladowe. Całość gotujemy, często mieszając, do momentu aż kasza wchłonie całą wodę.

 

 

 

Kiedy masa przestygnie, ale będzie jeszcze nadal ciepła, formujemy z niej małe kulki, które następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych. Wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, ale najlepsze są następnego dnia! 😉 Gotowe! Można się objadać! 😉

 

 

 

Mam nadzieję, że lubicie takie mega szybkie, słodkie eksperymenty?! 😉

 

 

 

Dodam jeszcze tylko, że do środka można dołożyć migdały – smak obłędny! Jak akurat nie miałam na stanie, a nie chciało mi się wyruszać w gąszcz supermarketu z dwójką dzieci na plecach! ;P Poza tym orzeszki z masła orzechowego w zupełności zrekompensowały mi brak migdałów! 😉 Aaaaaaaa no i miałam super słodkich pomocników! 😉 <3

 

 

 

Spróbujcie koniecznie!

 

Kiss!

Aga!:*