Kuchnia

(NIE) perfekcyjna Pani domu gotuje! #part 26

Co Wy na to jakby w poniedzia艂ek zamiast zupy pomidorowej by艂a pyszna tarta? 馃槈 Taka wiecie – na szybko, ale wyj膮tkowo smaczna… W razie gdyby艣cie dali si臋 przekona膰, wrzucam przepis. Cz臋stujcie si臋!

 

 

 

TARTA SEROWA WYTRAWNA

 

 

Sk艂adniki na kruche ciasto:

200 g m膮ki

1/2 kostki mas艂a

Przygotowanie:

Sk艂adniki mieszamy ze sob膮 w misce. Gotowe ciasto rozk艂adamy w du偶ej formie do tarty, widelcem robimy dziurki. Pieczemy 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

 

 

 

Sk艂adniki na farsz:

 

250 g sera twarogowego

200 g sera 偶贸艂tego

6 plasterk贸w boczku

1 ma艂a cebula

3 z膮bki czosnku

1 艂y偶ka 艣mietany 18%

pomidorki koktajlowe

s贸l, pieprz

 

 

 

Przygotowanie:

Boczek, cebul臋 i czosnek podsma偶amy na patelni. Ser 偶贸艂ty 艣cieramy na tartce na grubych oczkach, przek艂adamy do miski, dodajemy ser twarogowy, a nast臋pnie boczek, cebul臋 i czosnek. Dodajemy 艂y偶k臋 艣mietany. Wszystko dok艂adnie ze sob膮 mieszamy. Przyprawiamy sol膮 i pieprzem. Farszem wype艂niamy form臋 z upieczonym ju偶 ciastem kruchym. Na wierzchu uk艂adamy przekrojone na p贸艂 pomidory. Wk艂adamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na jakie艣 12-15 minut . Wyci膮gamy, studzimy, zajadamy! 馃槈

 

 

 

Pyszno艣ci na dobry pocz膮tek tygodnia! 馃槈 Spr贸bujcie koniecznie!